Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Τα Νέα Μας

Καταχώρηση - 05/12/2019

Bazaar - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

 

Καταχώρηση - 22/11/2019

Θέση Εργασίας

 

Καταχώρηση - 17/10/2019

 Θέση Εργασίας

Περισσότερα

 

Γίνε Εθελοντής

 

Κοινοτικές Δράσεις

Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

 

Κοινωνικές Δομές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Προς μια καλύτερη ζωή . . . . .

 

 Το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας «ΠΟΡΕΙΑ» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Α.Μ.Κ.Ε.) με σκοπούς κοινωφελείς, οι οποίοι επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων Ψυχικής Υγείας και γενικότερα του κοινωνικού αποκλεισμού, βοηθώντας το άτομο να παραμείνει ενεργός πολίτης, με αυτονομία, κοινωνική ένταξη ή επανένταξη. Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου είναι ο Ιωάννης Ντούντας. Το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας «ΠΟΡΕΙΑ» δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς :

1.Έχει αναπτύξει δράσεις διακρατικού χαρακτήρα σε τομείς κοινωνικούς σε επιλεγμένες αναπτυσσόμενες χώρες, ως πιστοποιημένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (Μ.Κ.Ο) από το Υπουργείο Εξωτερικών(Α.Μ. 90196).

2.Έχει υλοποιήσει προγράμματα εθνικής εμβέλειας που αφορούν στην πρόληψη και καταπολέμηση της ανεργίας, την προώθηση της ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία με Δήμους πανελλαδικά.

3.Υλοποιεί Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτόνομης Διαβίωσης, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς. Το Πρόγραμμα αφορά στην παρασκευή και διανομή γευμάτων, σε καθημερινή βάση, σε είκοσι (20) ατόμα στην κοινότητα, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους (έχουν μειωμένες δυνατότητες να ψωνίσουν ή/και να ετοιμάσουν τα γεύματά τους ), λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας (ψυχική νόσο, βαριά νοητική υστέρηση, σωματική αναπηρία) ή/και κοινωνικοοικονομικών δυσκολιών.

4.Λειτουργεί από το 2004 Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφείο Πορεία), στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, όπου φιλοξενούνται 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις. Στα έξι χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έχοντας το Δ.Σ εξασφαλίσει ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο και μέσα από τη συνεχή προσπάθεια του προσωπικού, ο κάθε ένοικος της δομής ξαναβρίσκει στοιχεία της ταυτότητας, της προσωπικότητάς του, διαμορφώνει τον ιδιωτικό του χώρο και σταδιακά επανεντάσσεται σε «μια οικογένεια», σ’ ένα σπίτι, στην κοινότητα. Οικότροφοι οι οποίοι έζησαν επί σειρά ετών σε ψυχιατρικά πλαίσια μπορούν σήμερα κι έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

ΜΕΛΗ Δ.Σ 

Ονοματεπώνυμο

Ιδιότητα Δ.Σ

Ιωάννης Ντούντας Πρόεδρος
Ιωάννης Μακρής Αντιπρόεδρος-Ταμίας
Σπυρίδων Σούρλας Γραμματέας

Ετήσιοι Απολογισμοί

Ετήσιος Απολογισμός 2011  

Σε μορφή pdf

 

Ετήσιος Απολογισμός 2010
Ετήσιος Απολογισμός 2009

Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι

Πιστοποιημένο Σύστημα

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 , Αρ.Πιστοπ. 23/Δ/2010

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ  -ΕΛΟΤ 1429:2008 , Αρ.Πιστοπ. 23/ΔΕ/2010

Member of

 


Ε.Ε

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας - Χαλάνδρι - Τηλ.: 2106899580 - Φαξ: 2106899584 - Email: info@poreia.org