Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Τα Νέα Μας

Καταχώρηση - 01/02/2021

Ανακοίνωση θέσης Εργασίας

 

Καταχώρηση - 23/09/2020

Ανακοίνωση θέσης Εργασίας

 

Καταχώρηση - 30/07/2020

 Ανακοίνωση Θέση Εργασίας

Περισσότερα

 

Προστατευόμενο Διαμέρισμα

Γίνε Εθελοντής

 

Κοινοτικές Δράσεις

Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

 

 Θέση Εργασίας (1)

 

Κοινωνικές Δομές

 

    

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

 Ηρακλέους 11, Χαλάνδρι

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ  - ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ


Το Προστατευόμενο Διαμέρισμα είναι η τελευταία βαθμίδα στεγαστικής δομής που παρέχει το σύστημα σε ψυχικά πάσχοντες που χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας, το οποίο όμως δεν επαρκεί για την πλήρως αυτόνομη διαβίωσή τους στην κοινότητα. Το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας «ΠΟΡΕΙΑ» Α.Μ.Κ.Ε. προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία ενός Προστατευόμενου Διαμερίσματος τεσσάρων ενοίκων στο Χαλάνδρι, στην οδό Ηρακλέους 11 και από 1/10/2012 φιλοξενεί τέσσερις άνδρες ενοίκους με ηλικίες που κυμαίνονται μεταξύ των 43 και 57 ετών. Το έργο υπάγεται στα πλαίσια της Ενταγμένης Πράξης με τίτλο «Δημιουργία 192 επιπλέον θέσεων σε νέα Προστατευόμενα Διαμερίσματα στις περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Υ.Υ.Κ.Α.

Οι ένοικοι του Προστατευόμενου Διαμερίσματος αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη φροντίδα του εαυτού και του σπιτιού τους με ό, τι αυτό προϋποθέτει: καθαριότητα προσωπικού και κοινόχρηστου χώρου, φροντίδα ιματισμού (χρήση πλυντηρίου ρούχων, άπλωμα, σιδέρωμα κλπ), προγραμματισμός και καταγραφή ελλείψεων αναλώσιμου υλικού σε λίστα, ψώνια, μαγειρική, καταμερισμός αρμοδιοτήτων-ευθυνών, καλύτερη οικονομική διαχείριση και γενικά ό, τι χρειάζεται ένα σπίτι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας βρίσκονται στο χώρο κάποιες ώρες της ημέρας, με στόχο να συντονίσουν/καθοδηγήσουν τους ενοίκους στα παραπάνω. Τελικός σκοπός είναι η καλλιέργεια των σχετικών δεξιοτήτων στο μέγιστο βαθμό, που θα οδηγήσει μέσα από σταδιακά βήματα σε όλο και υψηλότερα επίπεδα αυτονομίας, αλλά και στην ομαλή ενσωμάτωσή τους στους κόλπους της ευρύτερης κοινότητας.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της εναισθησίας (επίγνωση), που οδηγεί στην καλύτερη διαχείριση από τους ίδιους τους ενοίκους των δυσκολιών που πηγάζουν από την ψυχική νόσο. Το θεραπευτικό κομμάτι γενικότερα προσεγγίζεται μέσα από συμμετοχή σε ομάδες με ποικίλο περιεχόμενο και στόχους, ατομικές παρεμβάσεις από επαγγελματίες της δομής κλπ

 

Photo Slide Zoom

"Αυτή η ιστοσελίδα έχει παραχθεί για τις ανάγκες του Ελληνικού Κέντρου Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας- ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε. για την Λειτουργία Προστατευόμενου Διαμερίσματος στο Χαλάνδρι, συνάντηση, μελέτη, εκπαίδευση, εκδήλωση, επικοινωνιακή ενέργεια, έκθεση και αντιπροσωπεύει τις απόψεις των συντακτών του. Οι απόψεις αυτές δεν έχουν υιοθετηθεί ή εγκριθεί με οποιοδήποτε τρόπο από την Ειδική Υπηρεσία του τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως θέσεις του Υπουργείο ή τις Επιτροπής. Η Ειδική Υπηρεσία δεν εγγυάται την ακρίβεια των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην παρούσα ιστοσελίδα, ούτε αποδέχεται την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών αυτών.

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ε.Ε Υπ. Υγειας

 

Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι

       
 


Ε.Ε

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας - Χαλάνδρι - Τηλ.: 2106899580 - Φαξ: 2106899584