Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Τα Νέα Μας

Καταχώρηση - 05/12/2019

Bazaar - Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

 

Καταχώρηση - 22/11/2019

Θέση Εργασίας

 

Καταχώρηση - 17/10/2019

 Θέση Εργασίας

Περισσότερα

 

Γίνε Εθελοντής

 

Ημερολόγιο

 

Κοινοτικές Δράσεις

Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

 

 
 

 

 

Η «ΠΟΡΕΙΑ» ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ 10η ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

17 Σεπτεμβρίου 2011

 

Υπό τον τίτλο «Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά» πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου η 10η Γιορτή Εθελοντισμού στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ με διοργανωτή την Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 50 ελληνικοί και διεθνείς φορείς, μεταξύ των οποίων και η «ΠΟΡΕΙΑ».

            Στόχος της γιορτής ήταν η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα εθελοντικής προσφοράς, η πληροφόρηση για την ύπαρξη και τη δράση ποικίλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά και η ευκαιρία για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία των φορέων μεταξύ τους.

 Για την «ΠΟΡΕΙΑ» οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες μέσα σε μεγάλο κέφι, κι αυτό γιατί φέτος εκτός από το έντυπο υλικό μας είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε στο κοινό τις δημιουργίες των ενοίκων μας, αποτέλεσμα των Ομάδων Χειροτεχνίας της εργοθεραπείας. Γεμίσαμε, λοιπόν, το τραπεζάκι μας με χρώμα: χειροποίητα κοσμήματα, κηροπήγια από αυτοσκληρυνόμενο πηλό, ζωγραφιστές μπλούζες και άλλα. Στο χώρο υπήρχε και εκπρόσωπος των ενοίκων μας που συμμετείχε ενεργητικά σε όλη τη διαδικασία και εισέπραξε πλήθος ενθαρρυντικών σχολίων από τον κόσμο.

Κάτω από το λαμπρό ήλιο του Σεπτέμβρη, μέσα στο γραφικό περιβάλλον του Θησείου, με τα ηχεία να παίζουν μουσική και να μεταδίδουν μηνύματα κι αργότερα με φωταγωγημένο τον πεζόδρομο γεμάτο πολύχρωμο πλήθος, η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά γιορτινή! Σε αυτό συνετέλεσε και το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιελάμβανε θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσικοχορευτικό show, διαδραστικά παιχνίδια κλπ που παρουσίασαν αρκετοί φορείς αλλά και πολλή μουσική (συναυλία από το συγκρότημα «ΤΡΙΦΩΝΟ» σε φιλική συμμετοχή). Η όλη εκδήλωση μας γέμισε χαρά και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Στις πραγματικά δύσκολες εποχές που διανύουμε, τέτοιες κινήσεις έχουν μεγάλη σημασία. Η ευαισθητοποίηση, η συνεργασία, η ανταλλαγή απόψεων και η ενεργητική συμμετοχή στη δράση γίνονται πλέον απαραίτητα στοιχεία για μια καλύτερη ζωή. Εμείς οι άνθρωποι της «ΠΟΡΕΙΑΣ» δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις με τη συμμετοχή μας!

Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι

Πιστοποιημένο Σύστημα

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 , Αρ.Πιστοπ. 23/Δ/2010

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ  -ΕΛΟΤ 1429:2008 , Αρ.Πιστοπ. 23/ΔΕ/2010

Member of

 


Ε.Ε

Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας - Χαλάνδρι - Τηλ.: 2106899580 - Φαξ: 2106899584 - Email: info@poreia.org